Het Feithenhof

Ervaringen van bewoners

Bewoners aan het woord

“Mijn man en ik hebben hier 10 jaar samen gewoond. Inmiddels woon ik alleen. Hier kan ik zowel de stilte als de bedrijvigheid opzoeken. Op de binnenplaats is het rustig, maar eenmaal de poort door zit je mídden in het stadsleven. Het mooie vind ik hier het omzien naar elkaar: samen met anderen praten over persoonlijke moeilijkheden. En van hieruit kan ik fijn wandelen; zo maak ik mijn hoofd leeg.” 

Mevrouw Bosman - 84 jaar

“Toen ik alleen kwam te staan had ik behoefte aan een compacte woning. Die woning vond ik in het Feithenhof. Eerst voor tijdelijk, maar al snel voor vast. Het is een prachtappartement met een schitterende ligging in Elburg. Jong en oud hebben het hier goed met elkaar. Even een patatje voor elkaar halen, samen een spelletje spelen of een goed gesprek voeren; het is hier heerlijk wonen.”

Mevrouw van der Heide - 85 jaar

“Mijn zoon haalde me over om hier eens te kijken. Dat bleek een goede zet, want ik woon hier al tientallen jaren met veel plezier. Het appartement is ruim en ligt centraal in Elburg. Daardoor vinden ook vrienden en familie het een plezier om langs te komen. In Het Feithenhof woon je ‘beschermd’ zonder je opgesloten te voelen. Oftewel: je hebt alle vrijheid, zónder de eenzaamheid. De tuin is ook een fijne plek om te vertoeven; daar kom ik heerlijk tot rust.”

Mevrouw Westerink - 85 jaar

“De vrijheid om te doen wat u wilt

maar wel die warme vertrouwde schil om u heen”